Kategóriák
Lakberendezés és bútorok

Konyhamalac: valóban hasznos?

A konyhai dugulás a leggyakoribb probléma, ami lefolyóügyileg jelentkezhet egy átlagos háztartásban. Mivel mosogatás közben minden nap igénybe vesszük a konyhai lefolyót, így ez van a legnagyobb használatnak és igénybevételnek kitéve. A mosogatás közben a csatornába jutó zsír és ételmaradék rengeteg károsodásnak teszi ki a lefolyórendszert. Ha nincs lehetőségünk rendszeresen takarítani a lefolyót, akkor könnyen dugulás jöhet létre a felhalmozódott szennyeződések következetében. Ha pedig ezt esetleg granulátumokkal próbáljuk megoldani, akkor esetleg csak még nagyobb galibába keverjük magunkat és a lefolyórendszert egyaránt.

konyhamalac

A konyhában az egyik leghatékonyabb eszköz a konyhamalac lehet, ha az ételmaradékok eltüntetéséről van szó. Az ételmaradék aprító működése igen egyszerű: folyó víz mellett ha használjuk, akkor olyan apróra darál mindent, ami belekerül, hogy az nem tud dugulást okozni, ugyanis eggyé válik a vízzel gyakorlatilag. Természetesen ez az eszköz sem veszélytelen, hiszen ha nem takarítjuk rendszeresen, akkor csöbörből vödörbe esünk. Ha nem akarunk speciális tisztítószerekre beruházni, elég, ha egy kis jeget ledarálunk a konyhamalaccal. És vigyázzunk rá, hogy lehetőleg ne kerüljön bele se evőeszköz, se a húsok után maradt csont. Ugyanis ezeknek a ledarálása könnyen az eszköz meghibásodását okozhatja.